راز ملاک های ازدواج
در این مقاله قصد دارم به یکی از موضوعات مهم در فرایند پیش از ازدواج اشاره کنم؛
راز ملاک های ازدواج
هر کدوم از شما برای ازدواج دلایلی دارید،
هرکدام از شما برای خرید پیراهنی دلیل دارید
هر کدام از شما برای انتخاب این یک پیراهن از بین تمام پیراهن های یک فروشگاه دلیلی دارید
طرح ،جنس دوخت، رنگ و…
هر کدام از اینها مبنایی برای گزینش شما از بین گزینه های موجود است.
وقتی میخواهید از منزلتان خارج شوید تا به یک فروشگاه پوشاک حرکت کنید تا زمانی که به منزل برمی گردید برای خرید این پیراهن حداقل یک الی دو ساعت زمان صرف می کنید
این پیراهن را ۱۲ سال می پوشید برای پیراهنی که قرار است ۵۰ سال به تن کنید چند ساعت وقت صرف میکنید؟؟
یک ساعت؟ نیم ساعت؟ یا ۵۰ ساعت ؟
برخی از دخترها و پسرها وقتی به جلسه خواستگاری می رسند و از طرف مقابل بر اساس یک یا دو تا از ملاک های خود خوششان می آید فکر می کنند که انتخابشان صحیح است و در یک ساعت نیم ساعت نهایتاً چند ساعت میخواهند که عقد کنند ،
خنده دار است!
این نوع ازدواج ها دیر یا زود روند نزولی خود را نشان میدهند خیلی زود روند نزولی را در هیجان ها و احساس ها و دوست داشتن می توان مشاهده کرد..
کسانی که سهامی در بورس دارند متوجه این نکته می شوند. برخی اوقات سهام وقتی درست انتخاب شده باشد روند نزولی و صعودی آن هم قابل پذیرش است
وقتی سهامی را برای یک روز یک ماه یا یک سال خریداری کرده باشید روند کاهشی افزایشی آن برای شما قابل پیش بینی است .
وقتی سهامی را برای یکسال میخری اگر در طول این یک سال ۶ ماه این سهام روند نزولی داشته باشد نگران نیستی اگر سهام را برای یک ماه میخری و روند نزولی آن برای ۲۰ روز هم قابل تحمل است .
وقتی ازدواج می کنی اگر درست انتخاب نکرده باشی این روند صعودی یا نزولی برای تو غیر قابل پیش بینی خواهد بود روند صعودی یا نزولی عواطف و عشق و دوست داشتن به همسرت.
اگر صرفاً و بر مبنای یک یا دو ملاک سهامی را خریده باشی و ملاک های دیگر را در نظر نگرفته باشی به احتمال بسیار زیاد ضرر خواهی کرد،
اگر فردی را بر مبنای یک یا دو یا سه ملاک از میان انبوه ملاک ها انتخاب کرده باشی خیلی زود تاثیر ملاک های دیگر بر روند احساسی رابطه شما خودش را نشان میدهد.
دوستان من ؛
ازدواج رابطه ای بر مبنای چند ملاک نیست رابطه بر مبنای انبوهی از ملاک هاست وقتی میخواهی یک پیراهن انتخاب کنی حداقل پنج ملاک داری حتماً برخی با جزئی نگری های بیشتر ملاک های بیشتری برای انتخاب یک پیراهن از میان صدها و هزاران پیراهن موجود در یک فروشگاه را دارند.
آیا تو برای ازدواج و انتخاب یک زن ،یک مرد، کنار خودت حداقل ۲۰ ملاک داری ؟؟
بد نیست بدونید ملاک هایی که در رابطه با انتخاب یک پیراهن دارید ملاک های ثابت و قطعی هستند در حالیکه ملاک هایی که در رابطه با یک انسان دیگر خواهید داشت کاملا متغیر است. پیراهن خیلی به تو دروغ نمی گوید، هر چند فروشنده پیراهن می تواند دروغ بگوید،انسان می تواند دروغ بگوید، ولی نمی تواند در طولانی مدت دروغش را پنهان نگه دارند.آن هم وقتی ویژگی های شخصیتی فرد باشد که غیر قابل انکار و پنهان کردن دائمی است پس با یک انسان روبه رویی با فردی که می تواند حتی ناخواسته و به غیر عمد به تو دروغ بگوید
آنچه لازم است به آن توجه کنید در فرایند ازدواج بسیار زیاد است اما میخواهم به ۵ مورد آنها در بررسی ملاک ها در خصوص فرد مقابل اشاره بکنم:
۱)وقتی میخواهی انسانی را به شراکت به دوستی برای ازدواج انتخاب نمایید حتماً باید دلایلی برای انتخاب خود داشته باشید
دلایلی برای انتخاب از میان دهها و صدها نفر دیگر .
اگر نتوانی حداقل ۲۰ دلیل برای انتخاب این فرد از میان افراد دیگر داشته باشی راه را به اشتباه رفته و به زودی با سر به زمین میخوری.
وقتی فردی را به شراکت انتخاب می کنی حداقل ۲۰ دلیل باید برای این که او را از میان ده ها شریک دیگر انتخاب کردید داشته باشی
ویژگی های شخصیتی ، کنترل خشم ،ارتباط ،انعطاف پذیری ،درونگرایی و برونگرایی، نحوه تصمیم گیری، قدرت تصمیم گیری ،شجاعت و اعتماد به نفس ،ریسک پذیری ،وظیفه شناسی یا در بعد ویژگی های مالی مثل آگاهی و هوش مالی ،ارتباط با افراد دارای هوش مالی، کفایت و کارآمدی ،قابلیت اعتماد و بسیاری ویژگی های دیگر در انتخاب شریک مالی برای شما مهم است در انتخاب همسر، مگر شراکت با همسر که حتی جنبه مالی ندارد حداقل همین ویژگی های مربوط به انتخاب شریک مالی می تواند در انتخاب شریک عاطفی جنسی و زندگی تخیلی باشد پس به ویژگی های مختلف شخصیتی اجتماعی ارتباطی روانی افراد در انتخاب همسر دقت کنید .
آیا او میتواند وقتی احساسی را تجربه کرد به زبان آورد؟
وقتی عصبانی شد و پرخاش می کند، به در و دیوار مشت میزند یا پدال ماشین را فشار میدهند ؟؟
آیا او می تواند وقتی به تعارضی برخوردید گفت و گو کنند ؟یا اصرار دارد که هر چه من میگویند صحیح است؟؟
آیا انعطاف پذیری دارد که گاهی اوقات بتواند با یک تعارض سازگار شود ؟
یا میتوانند مسئولیتی که بر عهده اش گذاشته شده را بپذیرد و اجرا کند؟
آیا نظم و انضباط شخصی کافی دارد؟
آیا می تواند احساسات خود را به زبان آورد؟
آیا می تواند احساسات خود را به عمل درآورد ؟
آیا می تواند در لحظات سخت زندگی شریک و همراه تو باشد؟
نسبت به رابطه جنسی چه فکری و چه احساسی دارد؟
در مورد پول و مسائل مالی چه فکر می کند؟
در مورد علایق تو نظرش چیست ؟
دوستان!!!
لطفاً به این سوال ها بپردازید اگر نپردازید بعد از ازدواج در مقابل چشمان شما ظاهر می شوند و متوجه می شویم که روند عاطفی شما روز به روز سقوط می کند و ارزش سهام عاطفی شما در رابطه نزولی خواهد بود.
٢) هر ملاکی روشی برای ارزیابی دارد .
ملاک هایتان را ارزیابی کنید وقتی ملاکی را انتخاب ندارید حتما دلیلی برای انتخاب ندارید این ملاک ملاکی است که به دلیلی شما آن را انتخاب کرده اید چون برای شما مهم است سرنوشت عاطفی شما را قرار است رقم بزند پس از ارزیابی، بعد از انتخاب ملاک ها نوبت ارزیابی ملاک است .وقتی کیفیت پارچه پیراهن برای شما مهم است آن را لمس میکنید در دستان خود لمس می کنید تا از کیفیت آن آگاه شوید تا از نرم بودن آن از احساس راحتی که برای پوست دست شما ایجاد می کند لذت ببرید و سپس آن را خریداری کنید .
آیا ملاکی که انتخاب کرده اید در انتخاب همسر را نیز ارزیابی می کنید ؟مثلاً برای شما مهم است که همسرتان یک فرد مسئولیت پذیر باشد ؟
سوال من از شما این است چطور می خواهید مسئولیت پذیری فرد را ارزیابی نمایید؟
اگر کلید پاسخنامه را ندانید پس از ارزیابی هم نمی توانید انجام دهید .
چطور میتوانید به این ملاک ها نمره دهید؟ شما باید کلید پاسخنامه را داشته باشید.
در گذشته در مدرسه برای امتحان های تستی کلید پاسخنامه درست می شد و روی پاسخنامه قرار می دادند و درست و غلط را تشخیص می دادند و نمره شما مشخص میشد ،
شما هم برای ارزیابی هر ملاک لازم است یک کلید پاسخنامه داشته باشید اولین کاری که میکنید این است ملاک ها را بنویسید و حال رفتار ها ویژگی ها و آن چیزی که نشانگر آن ملاک است را بنویسید کاملاً عینی کاملا رفتاری کاملاً ملموس
یعنی چه؟
اگر برای شما مهم است که همسرتان مسئولیت پذیر باشد و آن را به عنوان یک ملاک انتخاب نموده اید شما چه رفتاری را در فرد ببینید متوجه می شوید که او مسئولیت پذیر است؟
چه رفتارهایی را در گذشته دیدهاید که چه رفتارهایی را انجام دادهاند که آن رفتارها برای شما معنای مسئولیت پذیری
دارد؟
حالا شروع به نوشتن تعاریف رفتاری هر کدام از ملاک هایتان کنید ،
مصادیق رفتاری هر ملاک را بنویسید و به این ترتیب کلید پاسخ نامه را آماده کنید
۵ مورد حداقل مصداق رفتاری را بنویسید و هرچه بیشتر بهتر.
این سوال شما که آیا او مسئولیت پذیر است حداقل ۵ کلید دارد و تک تک آن رفتارها را در طرف مقابل ارزیابی کنید تیک بزنید،دارد؟ ندارد؟
و حال در انتها متوجه میشویم که آیا در مجموع او فردی مسئولیت پذیر است یا خیر ؟
به همین راحتی
۳ )چشم و گوش خود را تیز کنید
برای ارزیابی ملاک های تان نیاز به چشمان تیز و گوش تیز دارید، هر جمله و هر رفتار که طرف مقابل بیان می کند امکان تیک زدن یکی از مصادیق رفتاری ملاک های شما را برایتان ایجاد می کند. کافیست بگویید من سعی ام را می کنم اگر شد شد نشد نشد.
به نظر شما در مصداق رفتاری کاری را به انتها رساندید در ملاک مسئولیت پذیری را پر می کند حتماً پس فردا روز اگر به او بگویید لطفاً در مسیر خود که به منزل خواهی آمد برای من مایع ظرفشویی این مارک را تهیه کن احتمالا نگرفت ولی مغازه چنین مارکی داشت هرچند به دست شاید میخرم یا ممکن است به خانه بیاید و بگوید نبود وقتی به او می گویید که دوست دارم امشب با هم بیرون برویم ممکن است بروید و منزل و ببینید که حاضر و آماده نیست و احتمالاً بگوید حوصله اش را ندارم.
اینها علامت است، وقتی با او قرار می گذارید و می بینید که به جای اینکه راس ساعت خود را به شما برساند ده دقیقه دیر تر می آید و می گوید خب ترافیک بود این یعنی اینکه او در مقابل تعهدی که به شما داده است مسئولیت آن را به عهده نگرفته و ۱۰ دقیقه دیرتر هم برای او مشکلی نیست حتی اگر شما ۱۰ دقیقه در خیابان منتظر او باشید.
پس چشم و گوش تیز یعنی اینکه هر کلمه هر جمله و هر رفتار او یکی از تیک ها را میزند به هر حرکت و رفتار و جمله او توجه کنید اگر می خواهید خیلی زود متوجه شوید که آیا او همانی است که ملاک های شما را دارد یا نه و گزینه مناسب شما هست یا نه فقط کافیست با چشم و گوش تیز و باز به او وحرکاتش نگاه کنید اگر به این حرکات امروزی در دوران آشنایی و دوستی توجه نکنید می شود اتفاقی که دو ماه بعد، سه ماه بعد با آن موارد روبرو می شوید و بعد از دو سه ماه میگویید که او تغییر کرده است در حالی که من به شما می گویم او همان است تو قبلاً نمی دیدی و حالا می بینی کاش دو ماه زودتر میدی…
۴)در بررسی ملاک ها از ملاک های اصلی به هیچ عنوان نگذارید.
دو دسته ملاک وجود دارد ؛ملاک های اصلی ملاک های فرعی .
ملاک اصلی در انتخاب پیراهن شاید برای شما جنس پیراهن و قیمت آن باشد ممکن است برای فرد دیگر جنس پیراهن و رنگ آن باشد ممکن است در فرد دیگر صرفاً به طرح پیراهن توجه کند فردی دیگر از دکمه های پیراهنش خوشش می آید و رنگ آن .
پس می بینید که ملاک ها چقدر نسبی هستند و نکته دیگر اینکه ملاک های اصلی شما ملاک هایی هستند که از آن نمی توان گذشت ملاکهایی هستند که هیچ ارفاقی در مورد آنها نباید داشت ملاک هایی هستند که اگر آنها را نادیده بگیرید حتما و به احتمال زیاد کارتان به مشکل بر میخورد اگر ملاک های اصلی شما با هم جور نباشد می توانید فاتحه رابطه را بخوانید پس برای اینکه مطمئن بشیم ازدواج شما ازدواج درست است حتماً باید او و شما در مهمترین ملاک های تان باهم جفت و جور باشید. ملاک های اصلی خود و او را و ببینید چقدر با هم هماهنگ است مطمئن باشید که به هیچ عنوان هیچ کدام از این ملاک ها باهم متفاوت و مخالف نباشد که کارتان سخت است اگر ملاک اصلی شما و نظر شما جور نباشد همیشه در مورد آن ملاک با هم درگیری دارید تا انقدر خسته شوید که کارتون به جدایی برسد و بعد میگویید آخر از دستش نجات پیدا کردم پس به هیچ عنوان در مورد ملاک های اصلی تان انعطاف به خرج ندهید مااک های اصلی معمولاً چهار یا پنج مورد بیشتر نیستند ملاک های فرعی میتوانند تا ۲۰ مورد هم باشند.
اگر ملاک های اصلی شما با هم جور باشد خیالتان راحت کارتان به جایی نمی کشند و هر چه ملاک های فرعی تان با هم جورتر و هماهنگ تر باشد میزان خوشبختی تان بیشتر است ممکن است در ملاک های اصلی تعارضی نداشته باشید اما میزان جور بودن ملاک های فرعی تا نظیر ۵۰ درصد باشند میزان خوشبختی تان نسبتا پایین است اگر یکی از ملاک های اصلی جور نبود با او خداحافظی کنید چون سر همون یک ملاک به مشکلات جدی خواهید خورد اگر در مورد ملاک های فرعی آن حداقل ۵۰ درصد با هم جور و مجهز هستید خوب است ادامه دهید میبینید چقدر عدد و رقم کمک می کند وقتی که مفاهیم ذهنی تبدیل به عدد و رقم شوند چقدر برای شما کمک کننده هستند
در مورد این عدد و رقم ها در پک صوتی کارگاه آموزشی پیش از ازدواج مفصل توضیح داده ام.
راز ملاک های ازدواج